Gemeenteraad 13/11/18 – Snelheidsrecord!

De gemeenteraad van dinsdag 16 oktober duurde amper 30 minuten en leek een nieuw record scherp te stellen in onze gemeente. Ze blonk ook uit door een compleet gebrek aan inspiratie.

Maar, grote verrassing…, de gemeenteraad van vanavond, dinsdag 13 november, duurde welgeteld 14 luttele minuten… ja, u leest het goed, veertien minuten!

In minder dan een kwartier vlogen de 13 agendapunten en de vragenronde voor de oppositie er door. Zonder debat en opnieuw zonder enige inspiratie.

 

* Agendapunt 2: schorsing van RUP Troon door de Vlaamse overheid aangaande uitbreidingsplannen van een grote manege. Onze gemeente mag haar werk overdoen.

* Agendapunten 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9: Afgevaardigden voor de laatste buitengewone vergaderingen zijn geworden:

Gert Fransen (Cipal + Pontes), Greet Van de Peer (IOK), Eric Van Meensel (Iveka), Simone Delen (Pidpa)

* Agendapunt 10: een nieuwe straat zal “Duivelsberg genoemd worden. Beslist door college van burgemeester en schepenen.

* Agendapunt 11: Dotatie van gemeente Grobbendonk aan de hulpverleningszone voor 2019 zal € 394.350 bedragen. Iedereen is akkoord, behalve Gib (4 x onthouding).

* Agendapunt 12: Dotatie aan Lokale Politie Neteland van gemeente Grobbendonk voor 2019 zal € 1.098.488,29 bedragen. Iedereen is akkoord, behalve Gib (4 x onthouding).

 

Aan het eind stelde Vlaams Belang 2 vraagjes. Onafhankelijke Peter Van Pelt had 1 vraag.

De overige leden van de oppositie hadden geen enkele bijdrage. Dode bedoening. Iedereen terug naar huis, maar wel met zitpenning op zak, natuurlijk.

Zo bestuur je dus als politieke partijen een gemeente als Grobbendonk/Bouwel, waar nochtans nog enorm veel werk aan de winkel is.

Het zal waarschijnlijk de volgende en laatste gemeenteraad van de huidige meerderheid (dinsdag 11 december) niet veel beter zijn. Drie maanden betaald uitbollen mét belastinggeld, noemen ze dat…

(Het officiële verslag, audio en de bijlagen kan je vinden op deze pagina, zo snel ze door de gemeente beschikbaar worden gesteld.)

Share:
deBurgers

Author: deBurgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *