Transitiegemeente

Onlangs had ik een discussie met enkele medeburgers van Grobbendonk. Over het weer, de lange koude periode in het voorjaar en de extreem lange en warme, droge zomer van 2018. Uitzonderlijke omstandigheden. Maar volgens het VN-klimaatpanel zou dit eerder regel dan uitzondering worden. En daarom willen we bekijken of we er lokaal iets aan kunnen doen, samen met Transitie Vlaanderen.

Een Transitiestad is een lokale gemeenschap (stad, dorp of wijk) die zelf aan de slag gaat om hun manier van wonen, werken en leven duurzamer te maken. Belangrijke drijfveren zijn daarbij de klimaatverandering en het opraken van fossiele brandstoffen. Om hierop voorbereid te zijn doet de transitiebeweging een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen. Kortom: Transitiesteden zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap.

Meer lezen? www.transitie.be

Share:
Geert Van Turnhout

Author: Geert Van Turnhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *