Verslag Infomoment mobiliteitsplan 12/2/19

Op 12 februari 2019 vond het eerste infomoment van het nieuwe bestuur plaats. Hier werd vooral toegelicht hoe men het reeds bestaande mobiliteitsplan eerst wilt actualiseren. Het was deze avond niet de bedoeling om een concrete uiteenzetting te geven van alle ingrepen die men zou kunnen gaan verrichten.

Na de uiteenzetting blijkt vooral dat het oorspronkelijke mobiliteitsplan reeds in 2011 werd opgeleverd. De vorige meerderheid (Spa, Cd&V, N-VA + 2 leden van de huidige Lokale Lijst) heeft toen gekozen om dit mobiliteitsplan 6 jaar lang te parkeren. In die voorbije 6 jaar zijn de problemen dus enkel toegenomen…

De presentatie die men gaf tijdens de avond kan je thuis herbekijken via de onderstaande link:
Presentatie Infomoment Mobiliteitsplan

Het huidige bestuur geeft duidelijk aan dat ze de mobiliteitsproblemen ernstig neemt en wil aanpakken, mét inspraak van de inwoners.
Dit zal niet via een grote enquête gebeuren maar wel door middel van het oprichten van werkgroepen waarvoor de inwoners momenteel uitgenodigd worden.
Iedere inwoner van de gemeente die mee wil werken aan het zoeken naar oplossingen voor ons volledige grondgebied is welkom.
Er zullen verschillende werkgroepen opgericht worden van 6 tot 8 personen per groep om het werkbaar te houden.

Als mobiliteit je interesseert en je hebt er ideeën over (die verder reiken dan je eigen voordeur), grijp je kans en stel jezelf kandidaat.
Men verwacht dat de werkgroepen voor het eerst bij elkaar zullen komen rond April-Mei 2019.
Info over de werkgroepen en je kandidatuur via onderstaande link:
Info werkgroepen mobiliteit Grobbendonk

De beste manier om gehoord te worden door onze beleidsmakers, is door actief deel te nemen aan de beleidsvorming wanneer je de kans krijgt.
En deze kans krijgen alle inwoners van onze gemeente nu. Dus is het aan ons allemaal om niet aan de zijlijn te blijven staan.

Share:

Author: Dieter Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *