Burgerrapport 1/7/2019

Vandaag kregen alle Gemeenteraadsleden onderstaande mail met in bijlage het eerste Burgerrapport van deBurgers, opgemaakt op 1/7/2019.

Je kan het Burgerrapport hier inkijken.

“Geacht Gemeenteraadslid,
Wij hopen dat u een ontspannen en welverdiende vakantie hebt gehad.
Op deze eerste schooldag willen deBurgers u ook graag het eerste Burgerrapport overhandigen, in bijlage.
Enige context hieromtrent is noodzakelijk.
  • Het rapport is gemaakt vanuit het oogpunt van de gewone burger en de courante informatie waar hij of zij over kan beschikken. Het is opgesteld door gewone burgers met iets meer interesse dan gebruikelijk voor politiek en beleid.
  • Uw legislatuur was op 30 juni, datum van het rapport, slechts 6 maanden oud. We begrijpen dat grote veranderingen dan ook nog niet mogelijk waren. Hier werd in het rapport rekening mee gehouden en wordt ook regelmatig vermeld.
  • De gegeven cijfers op de verschillende onderdelen worden afgewogen tegenover de 100% doelen en garanties van deBurgers. Deze kan u ook ter informatie en vergelijking terugvinden in het rapport. Elk procentpunt is voor ons dan ook belangrijk want een stapje dichter bij échte democratie door en voor burgers.
  • U zal het links en rechts niet eens zijn met de interpretatie en appreciatie van deBurgers. Dat begrijpen we. Uw oogpunt en standpunten zijn dan ook niet altijd dezelfde als van deBurgers.
  • Het rapport is opgemaakt vanuit een positieve bezorgdheid en eventuele kritiek moet aanzien worden als informatief en opbouwend. Uiteraard hopen we dat u er rekening mee houdt en kijken we er naar uit om positief verrast te worden.
  • deBurgers zullen elke zes maand van deze legislatuur een rapport opmaken.
We begrijpen dat u nooit aan de 100% omschrijving kan voldoen. Daar moet het systeem voor gewijzigd worden, het belangrijkste punt waar wij voor ijveren in het algemeen belang van alle burgers.
We hopen echter op uw inzicht, verantwoordelijkheid en moed. Alle burgers zijn blij met elke stap in de richting van onafhankelijke raadsleden, volledige transparantie, inspraak en participatie.
U kan het rapport ook online en iets grafischer raadplegen op www.burgerplatform.be
Met vriendelijke, positieve en democratische groeten,
voor deBurgers,”
Share:

Author: deBurgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *